top of page
  • Yazarın fotoğrafıEbru

Dolunay Ritüeli

21 MART Terazi burucunda Dolunay, Bahar, Ekinoks ne kadar özel bir gün…





Dolunay zamanları bize yaşamımızda karşılaştığımız herhangi bir tıkanıklığı fark edebilmemiz adına kuantum seviyesine indirgemeyi destekler, bize de bunu anlamak düşer. Bu farkındalık hayatımızda yeniyi açabilmek için alan açar.


Ay ritüelleri, ayın ibadetinin kültürün bir parçası olduğu Mısır, Babil, Hindistan ve Çin kaynaklı eski ve kutsal bir uygulamadır. Ayın evreleri bitkilerin, hayvanların ve insan yaşamının büyümesini veya azalmasını etkiler.


Günümüzde ay ritüeli, aynı kutsallığı taşır ve modern dünyaya güzelce ilkel bir uygulama getirir. Bu, hayatın çoğu zaman zorluklarla, yüreksizlikle ve umutsuzlukla dolu olduğu zaman, TV ve sosyal medya hesaplarına bakarak geçirdiğimiz hayat tarzımızda umutsuzca ihtiyacımız olan bir şeydir.


Ayinlerle ilgili güzel şey, özellikle de ay ile ilgili olanlar, sizi sessizleşmeye davet etmeleridir. Sizden niyet tohumlarını atmanızı, çevremizin olumsuz enerjisinden uzaklaşmanızı istiyor. Kendinize açacağınız alanda içe dönerek içsel enerjinizi fark etme ve dönüştürme fırsatı tanıyor.


Ayın 8 evreleri varken en güçlü aşamaları yeni ay ve dolunaydır.


Dolunay enerjisi besleyicidir. Bir düşünün: feminenin simgesi olan ay, güneş ışığını alır, bize ışıkla parlar. Ay dolduğunda, Dünya üzerindeki güçlü çekim kuvveti, yaratıcı enerjiyi ve inanılmaz güçlü sezgisel açılımlar yapar.




Ben her dolunay döneminde bana hediyelerini fark etmek için zaman ayırarak aşağıdaki şekilde bir ritüel gerçekleştiririm.


· Yeni ayda ve/veya yaşamımın herhangi bir anında ortaya koyduğum niyet, dilek ve arzularımın durduğu, donduğu, bloke olduğu alanları Dolunay’ın Penceresinde fark edebileceğime inanırım.


· Avcumun İçine kendim için hazırladığım ve bir gece dolunay ışığında bıraktığım kristal kuvarslardan hazırladığım bilekliği alırım. ( her ay bu kristalleri dizi olarak dolunay ışığına bırakıyorum)


· Sakin kalmak ve güçlü dolunay enerjisinden faydalanmak için meditasyon yaparım.

Meditasyona otururken şu şekilde niyet ederim.

“ Terazinin (hangi burçtaysa) ışığında Dolunay; yarını tanıyorum, çünkü dün onu gördüm. Gerçeği en derinine kadar anlamayı seçiyorum. Düşüncelerime, kelimelerime ve eylemlerime yansıyan bu anlayışımın sonuçları nelerdir?”


Bu soru sayesinde; geçmişte nelere takıldığımı, nelerin beni durdurduğunu fark eder ve yarınımı hatırlarım. Geçmişin enerjisi değişince yarınımın enerjisi değişecektir ve bu köprü tamda şu andır.







· Gezegen Enerjileri ile dengelenme;


Her gezegenin enerjisi ile kendi bedenimi ve elimdeki kristal bilekliği uyumlayarak dengeliyorum. Elimde yeni aya kadar kullanacağım ve beni gezegen enerjilerine karşı dengede tutacak bilekliğim oluyor. Ve bu bilekliği Yeniaya kadar sağ bileğime takarak üzerimdeki engelleri bırakmaya niyet ediyorum.


· Yazarım; Yazmak bilinçaltının, bilince çıkması için bir araç benim için.

  • Son birkaç haftada neler oldu hayatımda?

  • Bu olaylara nasıl tepkiler verdim?

  • Nelere takıldım, durdum, sorguladım?

  • Beni zorlayan ve kolaylaştıran deneyimlerim neler oldu?

  • Büyümek ve ilerlemek için hangi olasılıklara sahibim?

· Serbest Bırakma;


Gerçekleşen niyetlerimi, teşekkür, neşe ve şükran ile kutlarken, fark ettiğim engellere gülümser ve enerji blokajını bırakmak için yazdığım kağıdı yakarım.


· Ay Banyosu


D vitamini için nasıl Güneç banyosu yapıyorsak, ritüel olarak ay enerjisi için Dolunay Banyosu yapmak adına yürüyüşe çıkarım.


· Dans


Katıldığım bir dişilik kampında Hintli hocamız” kadının meditasyonu danstır” demişti. Vücuttaki durağan enerjiyi atmak için bir yol şart, bu herkes için farklı olabilir. Ben haftada bir dansa gidiyorum ve her sabah 20 dakika GiGong egzersizi yapıyorum.

Haydi sizde deneyin, geceleri dışarı çıkın ve ayın ışığı sizin üzerinizde parlasın. Işığını ruhunu beslesin.


Eğer gezegenlerin gücünün sizi desteklemesini isterseniz


8 gezegen +1 Şifa enerji uyumlu bileklik için benimle iletişime geçebilirsiniz.

158 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page