top of page
  • Yazarın fotoğrafıEbru

Bir Tezahür Aracı Olarak Çakralarımız




Tezahür nedir?


Günlük hayatımızı en yüksek potansiyelimizle uyumlu, sevinç dolu ve şükranla geçirmek için kullanabileceğimiz güçlü bir araç olarak düşünebiliriz tezahür kelimesini.


Hepiniz duymuşsunuzdur çekim yasasını ve iste, serbest bırak senin olsun tezahür ritüelini…

Ancak çoğu kişi fark etmediği bir şey var ki güçlü bir tezahür sürecinin çakra sistemi ile ne kadar ilişkili olduğu..

 





Çakra sistemi, özgürleşme akışını kök çakradan taç çakraya doğru yönlendiren bir taraftan, diğer taraftan ise tezahür akışını taç çakradan kök çakraya geri getiren bir diğer akıştan oluşur.


Genellikle özgürleştirici akış üzerinden öğretilen çakra sistemi, her iki akışı da anlamak ve kullanmak önemlidir.

 

Bugün, en yüksek benliğimizi ve amacımızı gerçekleştirmek için tezahür akışını nasıl kullanabileceğimiz konusunu anlatacağım. Ancak önce, bu iki akışın ne anlama geldiğini biraz daha detaylı inceleyelim.

 

Aşağı doğru yönlendirilen tezahür akışı, saf bilincin yoğunluğa, sınırlara ve bireyselliğe dönüşümünü temsil ederken, yukarı doğru özgürleştirici akış, pasif bilincin ve yoğun maddenin özgürlüğe, genişlemeye ve evrenselliğe evrilmesini simgeler.


Bu iki akış, birbirini kucaklarken çakra adını verdiğimiz enerji merkezlerini oluşturur.

 


En yüksek tekâmülümüze ulaşmamıza yardım ettiğimiz şeyleri tezahür ettirmek için bu tezahür eden akımı nasıl kullanabileceğimizi etkili bir şekilde göstermek için size bir örnek ile açıklamak istiyorum.


Kullanacağım örnek bir cafe  açmak. 

 

1. AŞAMA: TEZAHÜR TOHUMUNUN İLK ADIMI


Taç Çakramızda, Sahasrara'da başlar. Taç çakra bizim ilahi bağlantı ve bilgelik merkezimizdir. Burada açık ve dengeli olduğumuzda, bu daha büyük bilgelik, bir fikrin tohumlarını ekerek İlahi olandan kolayca akabilir. Ruhumun ilahi planının bir parçası olduğundan, bir Cafe açma fikrinin ilk ipuçları burada ortaya çıkacak.

 

2. AŞAMA : VİZYON-GÖRSELLEME ADIMI


Düşüncenizin ilk tohumları ekildikten sonra, bu fikir tezahür eden akımdan 6. çakraya, yani üçüncü göze, Anja'ya akar.

Burası bizim sezgi merkezimiz, içsel bilgimiz ve içsel “görüş” merkezimizdir.


Burada düşüncemizi zihnimizde canlandırmaya başlıyoruz. Cafemizin nasıl görünebileceğini, tasarımını, hangi renkleri kullanarak dekore edeceğinizi, müşterilerinizi, orada yaşanan sosyal buluşmaları, yaptığınız kahvelerin yanındaki lezzetli ikramları vb. hayal etmeye başlarız.

 

 

3.AŞAMA: İFADE EDİYOR ANLATIYORUZ.

 

Daha sonra kendi Cafemi açma fikri 5. çakraya, boğaz çakrasına, Vishuddha'ya akacak.

Burası bizim iletişim ve kendimizi ifade etme merkezimizdir.

Şimdi bu fikri yüksek sesle dile getirmeye başlıyorum. Arkadaşlarıma ve aileme bir cafe açmayı düşündüğümü söylüyorum.

 

4.AŞAMA: TÜM BLOKAJLAR SEVGİYE DÖNÜŞSÜN


Daha sonra fikir, sevginin ve ilişkilerin merkezi olan kalp çakrasına, Anahata'ya doğru akar. Artık bir Cafe açma fikrini hayata geçirmeye yardımcı olacak ortaklıklar aramaya ve ilişkiler kurmaya başlıyorum. Farklı kiralık alanlara ulaşıyorum, emlakçılarla, tasarımcılarla ve frenchise alabileceğim firmalarlar konuşuyorum.

Kalp çakra tezahür sürecinde önemli bir aşamadır. Transformatör gibi çalışır burası. Kalbi açmadan ilerleme olmuyor.

 

5.AŞAMA: EYLEM ZAMANI

 

Daha sonra fikrim tezahür akımından üçüncü çakraya, Manipura'ya, solar pleksus'a akar.

Burası bizim dönüşüm merkezimiz, kişisel gücümüz ve irademizdir. Ateş unsuruyla temsil edilir. Burada içsel ateşim yanıyor ve bu fikri gerçekten hayata geçirmek için bir dönüşüm aşamasına giriyorum.

Cafemizin inşaatı başladı ve bu fikri somut bir şeye dönüştürmek için fiziksel olarak çalışıyorum.

 

6.AŞAMA: SANATSAL DOKUNUŞLAR


Sırada, yaratıcılığımızın, zevkimizin ve hareketimizin merkezi olan sakral çakra Svadhisthana var. Burası yaratıcılığımı Cafeye taşıdığım yer. Boya, kumaş ve eşyalar, renkler, alınacak bardak, tabak, aksesuar  gibi son rötuşları seçmek.

 

7.ÇAKRA: MADDEYE ULAŞAN TOHUM


Sonra nihayet tezahürün son aşamasına, kök çakraya, güvenlik, güvenlik, ait olma ve katı madde merkezimiz Muladhara'ya ulaşırız. Cafe artık tamamlandı, sağlam, maddi bir forma büründü ve dünyaya açılmaya hazır! :)


 

Hepimizin bu gezegende, bu dünyaya gelmeden önce ruhumuzun bizim için kararlaştırdığı ilahi, eşsiz bir amacımız var.

Tüm çakra sistemi boyunca denge yaratmaya odaklanmak önemlidir, böylece ilahi bilgeliği ve fikirleri aldıktan sonra bu fikirleri tezahür eden akıma taşıyabilir ve onları gerçeğe dönüştürebiliriz.


Yaşamınızda değiştirmek, dönüştürmek yeniyi hayatınıza katmak istediğiniz hikayenin yaratımı için size enerji ve eylem olarak değitiren ve yeni hikayenizin frekansına uyumlayan dönüşüm koçluğuna ihtiaycınız olursa çakralarla tezahür sürecinde benimle 1:1 çalışabileceğiniz üç aylık çalışmanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.






23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page