top of page
  • Yazarın fotoğrafıEbru

Bach Çiçek Terapisi

Güncelleme tarihi: 30 Eki 2019

Bach Çiçek Terapisi, hastalıklarımızın çoğunun fiziksel değil, zihinsel ve duygusal kaynaklı olduğu tezine dayanır. Korku, umutsuzluk, kaygı, irrasyonellik ve yorgunluk gibi duygusal problemlerimiz, birçok hastalığa davet niteliğini taşır. Yabani bitkiler, çiçekler ve ağaçlar bu duygusal problemlerin tedavisine destek olur. Bitkilerin pozitifidir gücü bedenimize nüfus ederek, bize pozitif bakış açısı kazandırır. Böylece psikolojik ve zihinsel güç kazanırız ve bedenimize hastalıkları davet etmeyiz. Kendimizi olumlu, sağlıklı ve canlı hissederiz.




Bach Remedi Sistemi 37 çiçek özü ve bir de lityum içeren kaynak suyu ile toplam 38 özden oluşan, insan zaafları ve duygu durumları üzerine etkili bir sistemdir. Bunların tamamı tanınmış bakteriyolog ve patolog Dr Edward Bach tarafından1920 ile 1935 yılları arasında yaptığı çalışmal Bach Çiçek Anketi İçin Tıkla ar sonucunda bulunmuştur.


“Günümüzde doğaüstü hakikat bilgisine gösterilen genel ve hızla artan ilgi, bu yaşamın öncesinde ve sonrasında varoluşa dair bilgi edinmek isteyen kişilerin sayısındaki artış, iman ve manevi araçlar yardımıyla rahatsızlıkların üstesinden gelme yöntemlerinin oluşturulması, kadim öğretilere ve Doğu'nun bilgeliğine yönelik araştırma ve arayış - bunların hepsi günümüz insanlarının gerçeklikleri görür gibi olduğunun işaretleridir. Nitekim şifa meselesine gelince, bunun da zamana ayak uydurması ve yöntemlerini, kaba materyalizmin yöntemlerinden ayrıştırarak, Hakikatin gerçeklikleri üzerine kurulmuş ve normları bizim doğamızı yöneten aynı İlahi yasalar tarafından belirlenen bir bilimin yöntemlerine dönüştürmesi gerekecektir. Şifa; fiziksel bedenin fiziksel yöntemlerle tedavi edilmesini içeren uzmanlık alanından, Ruh ve zihin arasındaki uyumu sağlayarak rahatsızlığın en temel nedenini ortadan kaldıracak ve ardından bedenin tedavisinin tamamlanması için gerekli olabilecek fiziksel araçların kullanılmasına olanak verecek olan manevi ve zihinsel tedaviye geçiş yapacaktır.”

KENDİNİ İYİLEŞTİR kitabından Sf.36– 1931

Hastalığın gerçek nedeninin ve tedavisinin açıklaması EDWARD BACH M.B., B.S., M.R.C.S., L.R.C.P., D.P.H.






379 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page